IncludingTax
English

Tel: 0733-76 76 44 - Fraktfritt över 600 kr

Search
Picture for category Färsk tryffel

Fresh Truffles

Färsk Tryffel - lyx, kärlek och en del av himelriket...

Den lyxigaste, dyraste och mest uppskattade svampen i världen. En av de mest exklusiva är den vita vintertryffeln, Tuber magnatum pico (albatryffel), en gastronomisk delikatess från Alba i italienska Piemonte, men kan hittas även i resten av Italien samt i Slovenien, Kroatien och Serbien. För några år sedan har den hittats i Bosnien och Hercegovina också.

Med andra ord finns den bästa tryffelsorten på hela Balkan, och det är därifrån vår tryffel kommer.

3 Items in Grid 4 Items in Grid List

Färsk svart vintertryffel (Périgord)

Tuber Melanosporum Vitt, även känd som Périgord tryffel, är den näst bästa tryffeln du kan köpa.
Den är inte riktigt i samma klass som den vita vintertryffeln, men det är iaf den bästa svarta tryffeln och säsongen är något längre än för den vita.

Vi säljer extra klass tryfflar, med regelbunden form och storleksklass 20+ g, och evt. bitar.
Bitar är kockarnas favorit; samma kvalitet som hela men till mycket trevligare pris.

För beställning, se information nedan.

 

22 kr

Färsk vit vintertryffel (Albatryffel)

Tuber magantum pico, även känd som Albatryffel, den dyraste och mest uppskattade svampen i världen.

Vi säljer vit tryffel i två storleksklasser, 10-20g och 20+ g.
Du kan så klart mixa både storleksklasser i din order.

Priser uppdateras veckovis.

38 kr

Vit vintertryffel (Tuber magnatum pico)

Tuber Magnatum Pico - Vit Vintertryffel - AlbatryffelTuber magantum pico, även känd som Albatryffel, eller vit vintertryffel är definitivt den dyraste och mest uppskattade svampen i världen. Formen varierar, den kan vara helt oregelbunden men även nästan helt rund. Den vita vintertryffeln är gulaktig i färgen och dess doft och smak är helt enastående. Det är inte konstigt att den är hyllad i hela världen.

Servering: Färsk Albatryffel har väldigt stark doft, så det räcker med att hyvla ca: 5 - 6 g tryffel per portion.

Skörd: Säsongen för vit tryffel är från mitten av september till slutet av december/början av januari. Vi flyger in vintertryffeln i början av varje vecka under hela säsongen.


Svart vintertryffel (Tuber melanosporum vitt)

Svart vintertryffel (Tuber melanosporum vitt)Svart vintertryffel, även känd som Périgord tryffel, eller svart vintertryffel är den näst dyraste tryffeln och den mest uppskattade svarta tryffeln.

Formen varierar, de större exemplaren är oftast oregelbundna, medan de mindre tryfflarna är oftast ganska runda. Som med alla andra tryfflar, ju större och rundare den är desto dyrare blir den. Den svarta vintertryffeln är väldigt mörk i färgen, nästan svartlila när den är riktigt mogen.

Servering: Doften är stark, det räcker med att hyvla ca: 7 - 10 g tryffel per portion. På samma sätt som Albatryffel ger svart vintertryffel en härlig touch till enkla rätter med pasta, ris, stekta ägg osv.

Vi gillar både spanka och italienska, gärna eleganta röda viner till rätter med svart tryffel. En och annan flaska från Bordeaux har också avverkats tillsammans med Périgord, t.ex. en fin Cuvée Prestige Bordeaux Supérieur...

Skörd: Säsongen för svart vintertryffel är från mitten av november till slutet av februari/mitten av mars. Under den perioden tar vi in Périgord tryffel en gång per vecka, de flygs oftast in på onsdagar. Du får din leverans på torsdag eller fredag, beroende på var i landet du finns.


Svart Sommartfryffel (Tuber aestivum vitt.)

Tuber Austivum Vitt - Svart sommartryffelTuber aestivum vittadini, mer känd som sommertryffel är också den mest utbredda av alla arter i sitt slag. Lukt och smak är ganska milda och man kan nog se den som en nybörjartryffel. Formen är för det mesta väldigt rund.

Vi köper in den ibland under sommaren, men för det mesta har vi svart sommartryffel bara i våra tryffelprodukter som du kan köpa året runt.

Servering: från 8 upp till 10 gram tryffel per portion.

Skörd: Från maj till slutet av augusti.


Svart tryffel (tuber uncinatum)

Tuber Uncinatum - HösttryffelSvart hösttryffel (kallas också Bourgognetryffel) liknar Tuber Aestivum (Sommartryffel) med mer tilltalande och intensiv doft.

Namnet på denna tryffel härrör från dess krokformade sporer. Den fruktiga kroppen är stor och varierar i storleken av ett ägg till en apelsin, men ibland kan det vara större än 10cm i diameter. Doften är väldigt nötig och påminner mest om hasselnöt.

Tuber uncinatum är inte nått som vi brukar köpa in.

Servering: från 8 upp till 10 gram tryffel per portion.

Skörd: Den mognar egentligen hela året men skördas mest från september till december.


Svart vintertryffel (tuber brumale)

Svart vintertryffel - Tuber brumale

Tuber brumale hittar man på vintern, denna tryffel är oftast liten och helt rund. Smak och lukt är betydligt mer intensiva jämfört med t.ex. svart sommartryffel. Den gör sig bäst i t.ex. kryddsmör som du kan ha i frysen, redo för användnig. Brumale får gärna sjuda med maten under tillagning, den ska du inte hyvla över maten. Det kan du göra med Tuber melanosporum, och deffinitivt med Albatyryffel.

Brumale är inget vi köper in eftersom det finns mycket bättre tryffel att köpa under samma tidsperiod.

Servering: 8 till 10 gram tryffel per portion.

Skörd: November till mars.


Vit vårtryffel (tuber borchii)

Vit vårtryffel -- Tuber borchiiDen vita vårtryffeln har en mindre intensiv smak och arom än den mest eftertraktade vita vintertryffeln (Tuber Magnatum Pico). Skillnad i smaken är väldigt stor och det återspeglas i priset också. Vårtryffeln kostar betydligt mindre än sin kusin från vinterperioden.

Det finns tyvärr oseriösa leverantörer på marknaden som försöker sälja den här tryffeln som Albatryfel. Vi köper aldrig in den här varianten.

Servering: helst inte.

Skörd: Vårtryffeln har säsong från mitten av januari till slutet av april.