ExcludingTax
English

Tel: 0733-76 76 44

Search
Picture for category Färsk tryffel

Fresh Truffles

Färsk Tryffel - lyx, kärlek och en del av himelriket...

Den lyxigaste, dyraste och mest uppskattade svampen i världen. En av de mest exklusiva är den vita vintertryffeln, Tuber magnatum pico (albatryffel), en gastronomisk delikatess från Alba i italienska Piemonte, men kan hittas även i resten av Italien samt i Slovenien, Kroatien och Serbien. För några år sedan har den hittats i Bosnien och Hercegovina också.

Med andra ord finns den bästa tryffelsorten på hela Balkan, och det är därifrån vår tryffel kommer.

Vit vintertryffel (Tuber magnatum pico)

Tuber Magnatum Pico - Vit Vintertryffel - AlbatryffelTuber magantum pico, även känd som Albatryffel, eller vit vintertryffel är definitivt den dyraste och mest uppskattade svampen i världen. Formen varierar, den kan vara helt oregelbunden men även nästan helt rund. Den vita vintertryffeln är gulaktig i färgen och dess doft och smak är helt enastående. Det är inte konstigt att den är hyllad i hela världen.

Servering: Tuber magnatum pico har väldigt stark doft, så det räcker med att hyvla ca: 5gr tryffel per portion.

Skörd: Säsongen för vit tryffel är från mitten av september till slutet av december/början av januari. Vi flyger in vintertryffeln i början av vecka under hela säsongen.


Svart Sommartfryffel (tuber aestivum vitt.)

Tuber Austivum Vitt - Svart sommartryffelTuber aestivum vittadini, mer känd som sommertryffel är också den mest utbredda av alla arter i sitt slag. Lukt och smak är ganska milda och man kan nog se den som en nybörjrtryffel. Formen är för det mesta väldigt rund.

Servering från 8 upp till 10 gram tryffel per portion.

Skörd: Från maj till slutet av augusti.


Svart tryffel (tuber uncinatum)

Tuber Uncinatum - HösttryffelSvart hösttryffel (kallas också Bourgognetryffel) liknar Tuber Aestivum (Sommartryffel) med mer tilltalande och intensiv doft.

Namnet på denna tryffel härrör från dess krokformade sporer. Den fruktiga kroppen är stor och varierar i storleken av ett ägg till en apelsin, men ibland kan det vara större än 10cm i diameter. Doften är väldigt nötig och påminner mest om hasselnöt.

Servering från 8 upp till 10 gram tryffel per portion.

Skörd: Den mognar egentligen hela året men skördas mest från september till december.


Svart vintertryffel (tuber brumale)

Svart vintertryffel - Tuber brumaleTuber brumale hittar man på vintern, denna tryffel är oftast liten och helt rund. Smak och lukt är betydligt mer intensiva jämfört med andra svarta tryfflar.

Servering från 8 upp till 10 gram tryffel per portion.

Skörd: Början av januari till slutet av februari.


Vit vårtryffel (tuber borchii)

Vit vårtryffel -- Tuber borchiiDen vita vårtryffeln har en mindre intensiv smak och arom än den mest eftertraktade vita vintertryffeln (Tuber Magnatum Pico). Skillnad i smaken är väldigt stor och det återspeglas i priset också. Vårtryffeln kostar betydligt mindre än sin kusin från vinterperioden.

Skörd: Vårtryffeln har säsong från mitten av januari till slutet av april.