IncludingTax
Svenska

Tel: 0733-76 76 44

Sök

Vit vintertryffel (Albatryffel)

Varumärke: Damar Tartufi
Artikelnr: TF-WWALBA
40 kr
Tuber magantum pico, även känd som Albatryffel, den dyraste och mest uppskattade svampen i världen. Välj önskad mängd så kontaktar vi dig när vi har tryfflarna på plats. Det är ca: mängd du väljer, vi vill inte skära tryfflar i onödan, men vi kontaktar dig innan leverans så du vet exakt hur mycket det blir. OBS! Beställning senast på måndag för leverans på torsdag eller fredag.
*
Lagerstatus: Slut i lager
Produkten har minimiantal 40

Tuber magantum pico, även känd som Albatryffel, eller vit vintertryffel är definitivt den dyraste och mest uppskattade svampen i världen.

Formen varierar, den kan vara helt oregelbunden men även nästan helt rund. Ju större och rundare den är desto dyrare blir den. Den vita vintertryffeln är gulaktig i färgen och dess doft och smak är helt enastående. Det är inte konstigt att den är hyllad i hela världen.

Albatryffeln har väldigt stark doft, så det räcker med att hyvla ca: 5 - 10gr tryffel per portion.

Röda viner som kommer från Piemonte i Italien, som Barolo, Barbaresco, Langhe Nebbiolo och Barbera borde vara en riktigt bra matchning till rätter med tryffel.

Säsongen för vit tryffel är från mitten av september till slutet av december. Under den perioden tar vi in Albatryffel en gång per vecka, oftast på tisdagar.
OBS! Den måste förbeställas så vi kan reservera rätt mängd hos leverantören.

Produkttaggar