IncludingTax
Svenska

Tel: 0733-76 76 44

Sök
Bild för kategori Färsk tryffel

Färsk tryffel

Vit vintertryffel (Tuber magnatum pico)

Tuber Magnatum Pico - Vit Vintertryffel - AlbatryffelTuber magantum pico, även känd som Albatryffel, eller vit vintertryffel är definitivt den dyraste och mest uppskattade svampen i världen. Formen varierar, den kan vara helt oregelbunden men även nästan helt rund. Den vita vintertryffeln är gulaktig i färgen och dess doft och smak är helt enastående. Det är inte konstigt att den är hyllad i hela världen.

Tuber magnatum pico har väldigt stark doft, så det räcker med att hyvla ca: 5gr tryffel per portion.
Säsongen för vit tryffel är från mitten av september till slutet av december. Vi flyger in vintertryffeln i början av vecka under hela säsongen.

 

Svart Sommartfryffel (tuber aestivum vitt.)

Tuber aestivum vittadini, mer känd som sommertryffel är också de mest utbredda av alla arter i sitt slag. Lukt och smak är ganska milda och formen är för det mesta helt rund. Servering från 8 upp till 10 gram tryffel per portion.

Skörd: Från maj till slutet av augusti.

 

Svart tryffel (tuber uncinatum)

Svart hösttryffel (kallas också Bourgognetryffel) liknar Tuber Aestivum (Sommartryffel) med mer tilltalande och intensiv doft.

Namnet på denna tryffel härrör från dess krokformade sporer. Den fruktiga kroppen är stor och varierar i storleken av ett ägg till en apelsin, men ibland kan det vara större än 10cm i diameter. Doften påminner om hasselnöt. Det mognar egentligen hela året men skördas mest från september till december.

 

Svart tryffel (tuber brumale)

Tuber brumale hittar man på vintern, denna tryffel är oftast liten och helt rund. Smak och lukt är betydligt mer intensiva jämfört med andra svarta tryfflar. Servering från 8 upp till 10 gram tryffel per portion.

Skörd: Början av januari till slutet av februari.

 

Vit vårtryffel (tuber borchii)

Den vita vårtryffeln har en mindre intensiv smak och arom än den mest eftertraktade vita vintertryffeln (Tuber Magnatum Pico). Skillnad i smaken är väldigt stor och det återspeglas i priset också. Vårtryffeln kostar betydligt mindre än sin kusin från vinterperioden.

Vårtryffeln har säsong från mitten av januari till slutet av april.

3 Produkter i Rutnät 4 Produkter i Rutnät Lista

Vit vintertryffel (Albatryffel)

Tuber magantum pico, även känd som Albatryffel, den dyraste och mest uppskattade svampen i världen. Välj önskad mängd så kontaktar vi dig när vi har tryfflarna på plats. Det är ca: mängd du väljer, vi vill inte skära tryfflar i onödan, men vi kontaktar dig innan leverans så du vet exakt hur mycket det blir. OBS! Beställning senast på måndag för leverans på torsdag eller fredag.
40 kr