ExcludingTax
Svenska

Tel: 0733-76 76 44

Sök

Svart vintertryffel (Périgord)

Varumärke: Balkan Excellence
Artikelnr: TF-BWPGD
Leveranstid: 3-5 dagar
9 kr

Tuber Melanosporum Vitt, även känd som Périgord tryffel, är den näst bästa tryffeln du kan köpa.
Den är inte riktigt i samma klass som den vita vintertryffeln, men det är iaf den bästa svarta tryffeln.

Vi säljer bara 1:a klass tryfflar, storlek 20 - 100g.

För beställning, se information nedan.

Lagerstatus: I lager
Produkten har minimiantal 60

För beställning:

Fyll i kontaktformuläret i tabben bredvid och ange mängd i gram som du vill köpa. Skriv gärna din adress och mobilnummer också.
Vi vill inte gärna skära tryfflar i onödan, så vi kontaktar dig innan leverans och meddelar exakt vikt på dina tryfflar, innan betalning.

OBS! Beställning senast på söndag för leverans onsdag - fredag, beroende var i landet du befinner dig. Minsta beställning 60g

Tuber Melanosporum Vitt, även känd som Périgord tryffel, eller svart vintertryffel är den näst dyraste tryffeln och den mest uppskattade svarta tryffeln.

Formen varierar, de större exemplaren är oftast oregelbundna, medan de mindre tryfflarna är oftast ganska runda. Som med alla andra tryfflar, ju större och rundare den är desto dyrare blir den. Den svarta vintertryffeln är väldigt mörk i färgen, nästan svartlila när den är riktigt mogen.

Doften är stark, det räcker med att hyvla ca: 7-10g tryffel per portion. På samma sätt som Albatryffel ger svart vintertryffel en härlig touch till enkla rätter med pasta, ris, stekta ägg osv.

Vi gillar både spanka och italienska, gärna eleganta röda viner till rätter med svart tryffel. En och annan flaska från Bordeaux har också avverkats tillsammans med Périgord, t.ex. en fin Cuvée Prestige Bordeaux Supérieur...

Säsongen för svart vintertryffel är från mitten av november till slutet av februari. Under den perioden tar vi in Périgord tryffel en gång per vecka, de flygs oftast in på onsdagar. Du får din leverans på torsdag eller fredag, beroende på var i landet du finns.

OBS! Den måste förbeställas så vi kan reservera rätt mängd hos leverantören.