IncludingTax
English

Tel: 0733-76 76 44 - Fraktfritt över 600 kr

Search

Färsk svart vintertryffel (Périgord)

Manufacturer: Balkan Excellence
SKU: TF-BWPGD
Delivery date: 5-7 working days
20 kr

Svart vintertryffel levereras oftast från mitten av November till slutet av Februari. Lite senare denna säsong, vi hoppas på leveranser första veckan i december.

Tuber Melanosporum Vitt, även känd som Périgord tryffel, är den näst bästa tryffeln du kan köpa.
Den är inte riktigt i samma klass som den vita vintertryffeln, men det är iaf den bästa svarta tryffeln och säsongen är något längre än för den vita.

Vi säljer bara extra klass tryfflar, med regelbunden form och storleksklass 20 - 100+ g.
Vill du ha bitar (riktigt fina de med) hör av dig för pris.

För beställning, se information nedan.

 

Availability: Out of stock
This product has a minimum quantity of 60

Minsta beställning:

  •  60g för privatpersoner
  • 200g för företag (lägre pris förståss, ring innan beställning)

För beställning:

Kilcka på "Kontakta oss" änken ovan och ange mängd i gram som du vill köpa. Skriv gärna din adress och mobilnummer också. För företag behöver vi även org.nummer.
Vi vill inte skära tryfflar i onödan, så vi kontaktar dig innan leverans och meddelar exakt vikt på dina tryfflar, innan betalning.

Beställning senast på lördag, evt. söndag för leverans onsdag - fredag, beroende på var i landet du befinner dig. Priser formas på måndagar, så vi kommer att kontakta dig för att bekräfta beställning med gällande veckopriser.
 

Tuber Melanosporum Vitt, även känd som Périgord tryffel, eller svart vintertryffel är den näst dyraste tryffeln och den mest uppskattade svarta tryffeln.

Formen varierar, de större exemplaren är oftast oregelbundna, medan de mindre tryfflarna är oftast ganska runda. Som med alla andra tryfflar, ju större och rundare den är desto dyrare blir den. Den svarta vintertryffeln är väldigt mörk i färgen, nästan svartlila när den är riktigt mogen.

Doften är stark, det räcker med att hyvla ca: 7-10g tryffel per portion. På samma sätt som Albatryffel ger svart vintertryffel en härlig touch till enkla rätter med pasta, ris, stekta ägg osv.

Vi gillar både spanska och italienska, gärna eleganta röda viner till rätter med svart tryffel. En och annan flaska från Bordeaux har också avverkats tillsammans med Périgord, t.ex. en fin Cuvée Prestige Bordeaux Supérieur...

Säsongen för svart vintertryffel är från mitten av november till slutet av februari. Under den perioden tar vi in Périgord tryffel en gång per vecka, den flygs oftast in på onsdagar. Du får din leverans på torsdag eller fredag, beroende på var i landet du finns.

OBS! Den måste förbeställas så vi kan reservera rätt mängd hos leverantören.