IncludingTax
English

Tel: 0733-76 76 44 - Fraktfritt över 600 kr

Search

Färsk svart vintertryffel (Périgord)

Manufacturer: Balkan Excellence
SKU: TF-BWPGD
Delivery date: 3 - 5 days
22 kr

Tuber Melanosporum Vitt, även känd som Périgord tryffel, är den näst bästa tryffeln du kan köpa.
Den är inte riktigt i samma klass som den vita vintertryffeln, men det är iaf den bästa svarta tryffeln och säsongen är något längre än för den vita.

Vi säljer extra klass tryfflar, med regelbunden form och storleksklass 20+ g, och evt. bitar.
Bitar är kockarnas favorit; samma kvalitet som hela men till mycket trevligare pris.

För beställning, se information nedan.

 

*

Du kan välja mellan Extra (20+ gram, runda och fina)
och Bitar (15+ gram, samma kvalitet som ovan)

Availability: Out of stock
This product has a minimum quantity of 200

Minsta beställning:

  •  60g för privatpersoner
  • 300g för företag (lägre pris förståss, maila eller ring innan beställning!)

Beställning senast på söndag för leverans onsdag - fredag veckan därpå, beroende på var i landet du befinner dig. Priser ändras på måndagar, så vi kommer att kontakta dig för att bekräfta beställning med gällande veckopriser (om de har ändrats efter din beställning).

Tuber Melanosporum Vitt, även känd som Périgord tryffel, eller svart vintertryffel är den näst dyraste tryffeln och den mest uppskattade svarta tryffeln.

Formen varierar, de större exemplaren är oftast oregelbundna, medan de mindre tryfflarna är oftast ganska runda. Som med alla andra tryfflar, ju större och rundare den är desto dyrare blir den. Den svarta vintertryffeln är väldigt mörk i färgen, nästan svartlila när den är riktigt mogen.

Doften är stark, det räcker med att hyvla ca: 7-10g tryffel per portion. På samma sätt som Albatryffel ger svart vintertryffel en härlig touch till enkla rätter med pasta, ris, stekta ägg osv.

Vi gillar både spanska och italienska, gärna eleganta röda viner till rätter med svart tryffel. En och annan flaska från Bordeaux har också avverkats tillsammans med Périgord, t.ex. en fin Cuvée Prestige Bordeaux Supérieur...

Säsongen för svart vintertryffel är från mitten av november till slutet av februari, evt. mitten av mars. Under den perioden tar vi in Périgord tryffel en gång per vecka, den flygs oftast in på onsdagar. Du får din leverans på torsdag eller fredag, beroende på var i landet du finns.

OBS! Den måste förbeställas så vi kan reservera rätt mängd hos leverantören.

Write your own review Close Review Form
*
*
Bad
Excellent
*
*
*